Ride

Het ontstaan van de vereniging SpetseRR hebben we te danken aan de leden van de Nightriders. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een nachtelijk ritje op de mountainbike onze specialiteit is.  Intussen organiseren we al onze 9de editie en bereiken we steeds een 150-tal deelnemers.

Nightride is simpelweg mountainbiken in het donker. We rijden in een bepekt aantal kleine groepjes rond in de bossen van Merksplas. Elk groepje heeft dan ook een vaste begeleider. Deze begeleider rijdt op GPS rond in de bossen van Merksplas en daarbuiten.

Tegenwoordig tekenen onze voorrijders elk zelf hun toer uit, zo kunnen we veel verschillende ritten aanbieden en zit er voor iedereen wel iets naar zijn of haar zin in.
We hebben dan ook een mengelmoes van voorrijders: een marathon freak, een snelheidsduivel, een dame, een speelvogel tot zelfs een senior.
Ook de afstanden en de technische vereisten verschillen dus van voorrijder tot voorrijder. 

Zo kunnen er meer mountainbikers inschrijven voor de nightride, maar organiseren we ook een nightrun.
De lopers kunnen in tegenstelling tot de rijders wel over een afgepeild parcours beschikken dat je door de Merksplasse velden zal leiden.

Aangezien we een reputatie moeten hooghouden zullen we net als de andere jaren de bevoorrading en de afterparty tot een hoger niveau tillen zodat niemand iets tekort komt.

Vertrekken doen we vanaf het sportcentrum ’t Hofeind in Merksplas.

Vanaf 2022 organiseren we ook een EveningRide voor de jeugd.  Zij kunnen gratis genieten van dit aanbod.  De kids starten om 16:00 aan de sporthal en zijn daar rond 17:30 terug.

Waarom we dit doen? Niet om onze zakken te vullen! Integendeel!
Zoals elk jaar zal ook dit jaar de gehele opbrengst geschonken worden aan de bestrijding van Mucoviscidose.